Samen stretchen is zo leuk!

27-06-2019

Samen stretchen is zo leuk!

Heb jij dat ook? Soms lijkt een woord elke keer terug te komen. Overal waar je bent, zie je of hoor je een woord. Nou, ik heb dat regelmatig en dat maakt me nieuwsgierig. Hoe komt het dat het mij opvalt of is het toeval? Toeval bestaat niet hoor ik vele zeggen. Alles wat je krijgt is een gevolg van je eigen gedrag. Als NLP Coach geloof ik daar heilig in.

Terugkomend op mijn ervaring van de laatste weken, dat er een woord is, die ik ineens overal hoor en zie. En zelf veel gebruik. Mijn woord is Stretch.

Ik weet als trainer en coach dat het loslaten van oude gewoontes, oude routines, ruimte geeft voor ontwikkeling. Oude patronen doorbreken, zoeken naar nieuwe uitdagingen, zoeken naar groei.
Zoek je stretch, hoor ik mezelf zeggen.

Afgelopen dinsdag lag ik in een inspirerende ruimte op een matje. Het was, zoals in heel Nederland, warm, erg warm. Zachtjes klinkt de muziek op de achtergrond. Adem diep in en lang uit. Ik luister naar mijn Yoga docent en hoor haar zeggen: voel de Stretch. De stretch in je onderrug en misschien ook wel in je bovenbenen. Huh, hoor ik nu weer Stretch?? Mijn hersenen draaien ineens op volle toeren. Waarom hoor ik nu weer stretch? En waar hoorde ik het nog meer? Stop! Ik ben me bewust van mijn gedachten en dwing mezelf deze even te parkeren. Ik lig in deze Yoga ruimte (sauna) voor de ontspanning. Ja, ontspannen lukt en ik stretch.

De volgende ochtend is het een stuk koeler, ik open de tuindeuren en ik lees een artikel. Daar is het woord "Stretch" weer. Stretch je hersenen. Er wordt uitgelegd hoe onze hersenen werken en welke neurologische verbindingen er zijn. Interessant. Deze verbindingen kan je veranderen. De verandering kan tot stand worden gebracht als je nieuwe dingen doet. Dingen die je nog nooit hebt gedaan. Zou ik, toen ik in een onmogelijke nieuwe Yogahouding lag een nieuwe verbinding hebben aangelegd? Ik ben me in ieder geval bewust geworden van bepaalde spieren, ik voel de stretch nog!

Als ik 's-avonds met mijn oude, ontzettend leuke, trouwe schoolvriendin de schoolbanken in kruip voel ik spanning. Ik ga iets nieuws leren. Hoe maak je een mooi filmpje? Er wordt geen vakantiefilmpje bedoelt. Hoe kan je op een professionele manier een filmpje maken. Om je bedrijf voor te stellen of om tips te geven. Wat komt er veel bij kijken en wat leer ik veel in deze workshop. Het voelt als vanouds, mijn vriendin naast mij, we lachen, we giechelen en we maken iets moois. Samen lukt het ons, elkaar te inspireren en te motiveren. Samen stretchen we volledig. En ik bedenk mij, hoe dankbaar ik ben, wij stretchen! En samen, na ruim 20 jaar, groeien wij opnieuw!

Wanneer heb jij het laatst gestretcht?