It takes 2

07-06-2019

Take 2!
Nee, ik heb het niet over het programma It takes 2. Ik zal het jullie niet aandoen om mijn zangkwaliteiten te tonen. Diegene die dan plezier ervaart ben ik alleen. Ik ga uit mijn dak, waan me de nieuwe Adele. Swing de beste danspassen. Trek volle zalen. Vlieg de hele wereld over. En bedenk me dan dat ik onder de douche sta en dat ik in de verte iemand hoor roepen of het een beetje zachter kan. Nee, ik zal me niet aanmelden voor It takes 2.

En toch take 2, ik ben een presentatie aan het voorbereiden en neem mezelf op. Ik bekijk de video en luister naar mijn verhaal. Ja, dit is wat ik wil vertellen. Dit is het! Ik word warm van binnen en bewonder mezelf. Vol enthousiasme stuur ik de video naar een vriendin. Ik vraag haar feedback en stiekem hoor ik haar zeggen. Dit is geweldig, Lenk! Ze appt en belooft vanavond te reageren. Mooi!

De middag werk ik vol energie door. Ik lees een aantal hoofdstukken uit een boek. 
365 vakantiedagen, als werk niet meer als werkt voelt! Dit is wat ik voel, dit is wat ik iedereen gun. Mijn hersenen draaien overuren en ik zoek naar mogelijkheden om deze boodschap te verspreiden. Ik denk aan mijn presentatie, hoe leuk de voorbereiding is en hoe goed ik erin ben.

En dan een piepje, een reactie op mijn video. Ze bewondert mijn onderwerp en mijn openheid dit te met haar te delen, echter ze mist de echte Lenk. Mijn enthousiasme, mijn spontaniteit.... Ze rond af met een positieve suggestie. Au! Feedback is een cadeautje toch? Toch nog maar eens kijken naar take 1. Mijn man kijkt de video mee en we proesten het uit. Wie is die dame? Wat is dat voor een stem? Je lijkt wel een dominee is de reactie die ik krijg. Zo trots ik was op mijn rustige stem, mijn kalmte. Zo raar klinkt het nu. Ik lach en bedank mijn feedback gevers. Ja, feedback krijgen is een feestje. Ik ben blij met de mogelijkheid om een take 2 te maken. En misschien heb ik wel een take 3 en 4 nodig. Who cares!