Wat maakt dat ik er nog aan denk?

10-05-2019

Ken je dat? 

Je hebt een leuk, interessant, boeiend gesprek dat door je hoofd blijkt spoken.
Waar af en toe flarden van het gesprek in je gedachten opkomen.

Er zijn kennelijk vragen gesteld die je brein in werking hebben gezet. Maar wat is dat nu precies? Wat zorgt ervoor dat die flarden terugkomen? Er zijn kennelijk vragen niet of juist wel beantwoord of heb je een antwoord gegeven die niet geheel volledig was? Deze gedachten maken me nieuwsgierig en ik denk terug aan het gesprek. Wat maakt dat ik er nog aan denk?

Over welk gesprek heb ik het eigenlijk? Ik had gisteren een gesprek met een persoon die oprecht interesse had in mijn gedachten en in mijn keuzes. Hoe heb je bepaalde keuzes gemaakt, Lenka? Wat zorgt ervoor dat jij weet wat je wilt? We bellen dik een half uur en luisteren met aandacht naar elkaars verhaal. We geven tips en bespreken wat we nog niet makkelijk vinden. Waar liggen onze uitdagingen en hoe ga je ermee om?

Ik glimlach en weet nu waarom dit gesprek in mijn hoofd blijft spoken. Deze vragen stel ik regelmatig aan mezelf. Ik had geen antwoord op alle vragen. Nu heb ik zomaar in een leuk gesprek benoemt wat mijn drijfveren zijn, wat mijn passie is, waar ik voor ga. En kijk ik uit naar mijn uitdagingen, sta te popelen om ervaringen op te doen, lessen te leren en ga zo maar door. Dat ik vele antwoorden heb gevonden en nieuwsgierig ben naar mijn volgende vragen en antwoorden.

Ik besef me dat ik sprak vanuit mijn hart, dat mijn "Why" zo helder is geworden dat ik mijn spiegelbeeld kan zien.